Hoe kiest u uw babysitter?

Kom je laat thuis van je werk, droom je van een filmuitje met je vriendinnen of een etentje bij amoureux? Nog langer droomt u ervan om een citytrip voor twee personen te doen? Geen oma of oom aan de horizon……. Bij wie ga je terecht om voor Bébé te zorgen? Ons advies voor het kiezen van een babysitter.

kinderhanden en oppas

Baby-sitter: Hoe te kiezen?

Het benadrukt je…. Het is niet makkelijk om je oogappel toe te vertrouwen aan een vreemdeling. Maar er zijn de vereisten. Net als veel ouders bent u waarschijnlijk niet vrij van uw professionele planning en kunt u ook niet zorgen voor de uitstapjes vanuit de kinderkamer. Er zijn ook de wensen. Hoe lang is het geleden dat u een volwassen restaurant voor uzelf had gepland voor een détendre? Uw dierbaren kunnen het niet altijd bij het laten vallen van een hoedje van Baby van u overnemen, en dat is niet hun rol. Dus, je denkt eraan om een babysitter in te huren. In feite, onder uw handelaars, in buurtkranten, op internetfora, ziet u veel geclassificeerde advertenties van kandidaten voor dit soort banen. problème : vind de zeldzame parel.

Identificeer uw prioriteiten

Bepaal eerst uw belegeringen : regelmatig of niet, overdag en/of ‘s avonds. Uw verwachtingen zullen niet dezelfde zijn, afhankelijk van de vraag of de oppas uw baby bezig moet houden met waakspelletjes en fysieke activiteiten, hem of haar een bad en een maaltijd moet geven, of gewoon tv moet kijken terwijl hij of zij slaapt…. Maak ook een lijst van de karaktereigenschappen die u waardeert: dynamisch, responsief, vindingrijk, kalmerend, vrolijk, aanhankelijk…. Niet al te veel verbanning…… Niemand is perfect. Focus vooral op veiligheid en geef de voorkeur aan ervaren profielen. Natuurlijk is het door het smeden dat men een smid wordt, maar voor een peuter is het beter om iemand te hebben die niet bij zijn eerste poging is. Wees voorzichtig, dit betekent niet dat alleen afgestudeerden uit de vroege kinderjaren de belangstelling verdienen. Echter, een regelmatige jonger dan 3 jaar – die al met hen heeft gewerkt of een ouder is – zal waarschijnlijk een groter verantwoordelijkheidsgevoel en betere reflexen hebben dan een middelbare scholier, zelfs als hij of zij zeer gemotiveerd is.

Kijk in de juiste richting

Uw wensen zijn nu duidelijk geïdentificeerd ? Dit zal uw procedures vereenvoudigen. U elimineert snel de aanknopingspunten die niet bij u passen en zoekt de juiste richting uit. Begin met mond-tot-mondreclame. Er gaat niets boven het persoonlijke contact van de “vriend-vriend-vriend-vriend-vriend-vriend, die een geweldige vriend kent”. Dit is zowel geruststellend als een waardevolle tijdwinst. Als de optie “netwerk” niet werkt, probeer dan de geclassificeerde advertenties. Voordat je de spullen die je in de lobby van het gebouw, in de bakkerij en de kruidenierswinkel hebt opgehaald, sorteert, waarom schrijf je er dan niet zelf een om het profiel dat je herkauwt nauwkeurig te beschrijven ? Idée : breng het af bij professionals uit de vroege kinderjaren (PMI, psychomotorische therapeuten of kleuterverpleegkundigenpraktijken, …). Misschien brengen ze je in contact met gespecialiseerde studenten die op zoek zijn naar parttime werk. Dit is de garantie om jonge mensen te vinden die gepassioneerd zijn door baby’s en die veel over hen weten. Andere oplossing : uitzendbureaus. Je maakt je wensen en ze zoeken de persoon die je waarschijnlijk zal verleiden. De voorkeur gaat uit naar bedrijven die zich uitsluitend toeleggen op babysitten boven bedrijven die alle vormen van persoonlijke assistentie bieden. De eerste zijn vaak reactiever en hebben een beter begrip van het onderwerp. De meesten van hen selecteren de kandidaten vooraf op cv’s en na een inleidend gesprek, minicontrole van de kennis, referentie- en strafbladcontroles. Sommigen verbinden zich er zelfs toe je alleen in contact te brengen met afgestudeerden (of met een gedegen praktijkervaring) voor kinderopvang voor kinderen jonger dan 3 jaar. Daarnaast verzorgen zij soms ook trainingen voor de werknemer. Als u besluit om gebruik te maken van hun diensten, vergeet dan niet om te controleren of hun argumenten niet alleen commercieel zijn. Goed in savoir ; u heeft waarschijnlijk de keuze tussen het aannemen van de kandidaat die u doorverwezen wordt of het in dienst nemen en verzekeren van de kandidaat via het agentschap. Het tweede geval heeft het voordeel dat u zich van administratieve rompslomp bevrijdt. Natuurlijk, het zal je iets meer kosten.

De eerste vergadering voorbereiden

Heeft iemand je aandacht onthouden ? Bel hem/haar om een eerste contact te maken en meer te weten te komen over zijn/haar beschikbaarheid, achtergrond en motivatie. En praten over salaris, natuurlijk. Wat het ook is, het mag niet lager zijn dan het minimumuurloon (9,53 euro bruto). Al bij het geluid van de stem, en met de woorden die worden uitgewisseld, voelt u zich als u een persoonlijke ontmoeting wilt. Is dat geval? Stel een dag vast voor een afspraak en vraag, indien een agentschap dit nog niet heeft gedaan, aan de persoon om zijn of haar CV of zelfs een kopie van zijn of haar referenties en/of diploma’s mee te brengen: BAFA (Brevet d’aptitude aux fonctions d’animateur), Brevet de first aid, enz. Op D-Day, plan haar te ontvangen met uw kind (verplicht), en uw echtgenoot (indien mogelijk). Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de “stroom” tussen iedereen stroomt, dus zorg ervoor dat u zijn gedrag met Baby in de gaten houdt. Heeft ze onmiddellijk belangstelling voor haar goûts ? Zijn caractère ? Dat is een goed teken. Laat haar een test doen op de situatie : bijvoorbeeld het verschonen van de luier. Nog steeds bij aise? Vergeet ook niet om hem vragen te stellen over pratiques : “Wat doe je als mijn kind naar étouffe gaat ? Zeker een antwoord op deze vraag ? Het kan gezegd worden dat je niet ver van het winnen van de jackpot bent. En als je bovendien het “gevoel” hebt, dan is het een gagné!